søndag 23. oktober 2016

SLITASJEGIKT

Slitasjegikt er en lidelse som utvikler seg gradvis og ødelegger leddene. Utviklingen kan går over flere 10 år og i varierende tempo. I perioder kan det gå raskt i andre kan det være stillstand. Slitasjegikt utvikler seg vanligvis i ledd som er ferdig utvokst.

Sykdommen utvikler ser noe forskjellig hos kvinner og menn. Det er flere menn som får slitasjegikt i hofter, mens hos kvinner utvikles det vanligvis i knær og fingre. Slitasjegikt kan utvikles i alle ledd.

Slitasjegikt fører til at leddbrusken forsvinner og at knoklene forandres. Bløtdeler som slimhinner, leddbånd, muskler og sener påvirkes. Røntgen avslører kun knokkelforandringer. Leddbrusken slites bort det medfører at knoklene kommer nærmere hverandre, dette kan sees på røntgenbilder.
Slitasjegikt kan for de som blir rammet til tider være svært smerte fult.

GLUKOSAMINSULFAT: består av aminosyren (glukosamin), sukker (glukose) og svovel (sulfat). Undersøkelser har vist at glukosaminsulfat kan ha like god smertestillende effekt som giktmedisin (ibuprofen). Glukosaminsulfat må vanligvis tas i et par uker før smertene reduseres.

Glukosaminsulfat kan ikke bygge opp igjen nedslitt leddbrusk, derimot kan det hindre ytterligere utvikling av slitasjegikt.

Ønsker dere alle en smertefri tilsand med diagnosen. slitasjegikt.

Hilsen
Bente
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar