søndag 3. november 2013

GURKEMEIE


GURKEMEIE

Tilhører ingefærfamilien, rotens kraftige gulfarge skyldes plantestoffet kurkumin. Det er plantestoffet forskerne har vært opptatt av. Urten dyrkes i subtropiskklima, blant annet i India. Gurkemeie har en bitter smak.
Den blir regnet som et naturlig kortison og antibiotikum.

Gurkemeie blir først og fremst brukt som krydder, det gir en kraftig gulfarge på maten. Den er en av urtene i karri. I ayurvedisk medisin blir gurkemeie hyppig brukt til behandling av lever og galle problematikk, mage - tarm lidelser, betennelser og revmatisme.

Gurkemeie kan smøres på betennelses stedet, sår skader og insektsstikk.
Gurkemeie er betennelseshemmende, påvirker avgiftning av leveren, fremme galle utskillelse.

Gurkemeie er 30 ganger sterkere antioksidant enn ingefær.

Gurkemeie er et utmerket krydder å bruke nå som høsten er kommet.

Hilsen
Bente

1 kommentar:

  1. Hei Bente,
    Takk for supert tips til husapoteket! klem Siv

    SvarSlett