tirsdag 8. oktober 2013INGEFÆR

Ingefær tilhører de plantene som har vært kjent i tusenvis av år. Nedtegnelser viser at i Kina var ingefær kjent for over 5000 år siden, den ble benyttet som krydder og medisin. I en periode var ingefær så høyt skattet at den var dyrere enn diamanter. Det er roten på plantet som blir brukt, den kan se ut som en potet som har gått amok mens den vokste. Planten kommer fra Østen, og har vokst vilt både i India og Kina, nå blir den dyrket. Ingefær blir omtalt i mange gamle urte og legebøker.
Ingefær kan brukes til utrensing av avfallsstoffer, den kan vare urindrivende, appetittvekkende, blodfortynnende og kolesterolsenkende. Den blir benyttet mot flere typer kvalme, både reisesyke og morgenkvalme ved graviditet. Det blir også hevdet at ingefær kan lindre revmatisme smerter, regulere kretsløpet samt være fin å ta ved forkjølelse og influensasymptomer.
Ingefær kan rives og brukes direkte i maten, som for eksempel salaten. Den kan skjæres i biter og kokes sammen med vann, siles og drikkes sammen med en skje honning som te. Du kan også ha ingefær på en flaske, helle over kaldt vann og drikke det ut over dagen. Det finnes et utall måter å benyttet roten på, det er bare din egen kreativitet som setter begrensninger.

Lykke til.

Hilsen
Bente

1 kommentar:

  1. Hei Bente, Takk for supre råd om ingefær! Det er også mitt vidundermiddel og smaker nydelig...klem Siv:-)

    SvarSlett