torsdag 27. juni 2013

GRAPEFRUKT

Grapefrukt hører til sitrusfamilien. Grapefrukt er en gammel frukt som har vært kjent fra omkring 4000 år tilbake. Den gang vokste frukten i fjellene i Thailand, Burma og litt senere i Kina.
Rundt 1820 ble grapefrukten innført i Amerika, nærmere bestemt Florida. I dag produseres det mange tonn med grapefrukt. Det var legen og fysikeren Jacob Haric som begynte å forske på grapefrukten. Det hadde seg slik at kjernene som han hadde lagt i komposthaugen ikke lot seg bryte ned. De ble ikke påvirket av bakteriene som rådet. Han undersøkte kjernene i laboratoriet og fant at de inneholdt et stoff som kunne se ut til å være mer virksom enn noe annet antibiotikum man kjent til. Etter flere undersøkelser kom de frem til at ekstrakt fra kjernene ikke bare uskadeliggjorde bakterier og virus, men var også svært virkningsfull mot gjær, sopp og andre parasitter.
Grapefruktkjerneekstrakt kan brukes både utvortes og innvortes. Ved utvortes bruk så kan du blande den med litt olje, for eksempel olivenolje eller sesamolje. Den kan brukes på fotvorter, insektsstikk og hudutslett. Til innvortes bruk er den effektiv mot sopp og parasitter i tarmen, styrker immunforsvaret og virker mot urinveisinfeksjoner.
I dag får du kjøpt grapefruktkjerneekstrakt i helsekostbutikker. Bare les bruksanvisningen nøye og følg den. Det kan være en ide å la den få en fast plass i ditt hjemme apotek.

Sommerhilsen
Bente

1 kommentar:

  1. Hei Bente, Takk for super info om Grapefrukt. Jeg er supefornøyd og bruker min Grapefruktkjerne ekstrakt når jeg er forkjølet. klem Siv:-)

    SvarSlett