tirsdag 13. juli 2010


Jeg får ofte spørsmål om hva jeg vil anbefale å bruke til steking av mat, rapsolje, olivenolje eller smør. Personlig så foretrekker jeg Cocosa, kokosnøttolje. Cocosa er en god matolje som tåler varme, i motsetning til flerumettede planteoljer og margarin. Stekeoljer og margarin er ofte årsaken til at vi får i oss for mye omega 6 i forhold til omega 3.
Cocosa kokosnøttolje inneholder høye verdier av mellomlange fettsyrer og tåler godt lys og varme uten å bli ødelagt. Denne oljen egner seg utmerket til allslags matlaging, som for eksempel steking, baking eller til å smøre på brødet. I tillegg forbrennes den lett, dette på grunn av den inneholder som nevnt mellomlange fettsyrer. Cocosa er uten smak og lukt, tåler høye temperaturer, med andre ord ideell til matlaging.

2 kommentarer:

  1. Hei Bente!
    Dette var nyttig informasjon. Har faktisk ikke tenkt på at kokosnøttolje kan være bra til steking. Takk for gode råd!
    Klem fra Marit

    SvarSlett
  2. Hei Bente, Takk for nyttig informasjon. Nå er det ut og finne kokosnøttolje. Takk for inspirerende råd! Sommerklem Siv

    SvarSlett